Ethiek en Upcycling

De Kleertjesmaker vindt duurzaamheid erg belangrijk. Zij denkt na over ethische kwesties verbonden aan de kledingindustrie, en de productie van grondstoffen zoals bijvoorbeeld katoen. Daarom zal de Kleertjesmaker zoveel mogelijk kiezen voor stoffen en materialen waarbij mens en natuur met respect behandeld worden. Denk bijvoorbeeld aan stof met het Oeko-Tex 1000 keurmerk.

Wanneer u kleding op maat te bestelt bij de Kleertjesmaker weet u zeker dat er geen mensen zijn uitgebuit voor veel te lage lonen in veel te erbarmelijke omstandigheden. U kunt ook vertrouwen op de duurzaamheid van de kleding, waardoor de kleding een langer leven zal hebben dan dat wat je kunt kopen in bepaalde grote ketens.

Het is ook mogelijk om kleding van uzelf dat u niet langer aandoet, maar waarvan de stof nog altijd goede kwaliteit is bezorgen aan de Kleertjesmaker zodat zij er iets nieuws van kan maken voor uw kleine spruit. De Kleertjesmaker wordt altijd erg enthousiast van dit soort upcycle projectjes.

Het is ook mogelijk om stoffen van iemand die bijzonder voor u is (geweest) te verwerken (kan ook voor een klein detail zijn). De Kleertjesmaker zal altijd met uiterst veel respect omgaan met uw materiaal en wensen.